Duda Ernő nem érti, miért nem mRNS vakcinát gyártunk a kínai Sinopharm helyett

Duda Ernő nem érti, miért nem mRNS vakcinát gyártunk a kínai Sinopharm helyett

Prof. dr. Duda Ernő virológus, immunológus Koronavírus - hitek, tények és kérdések címmel előadást tart (Forrás: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Duda Ernő virológus professzor szerint indokolatlan, hogy Magyarország gyártsa a kínai Sinopharm oltását, amelyet a szakértő az RTL Klubnak adott interjújában szakmailag kevésbé használható és primitívebb vakcinának nevezett az mRMS-technológiához képest – írja a Portfólió.

A Szegedi Tudományegyetem professor emeritusa szerint az mRNS-alapú vakcinát kellene gyártanunk, amelyben meghatározó szerepe volt magyar kutatóknak, Karikó Katalinnak és Pardi Norbertnek. Az mRNS technológia a jövő, amely sok betegségre gyógyír lehet a szakértők szerint – fogalmazott a tudós.

– Nem világos előttem, hogy miért nem a legkorszerűbb technológiát próbáljuk alkalmazni, különösen, ha ez magyarokhoz fűződik – tette hozzá.

Mint megírtuk, megállapodás született arról, hogy a Magyarországon jelenleg építés alatt álló Nemzeti Oltóanyaggyár alkalmas lesz a koronavírus elleni kínai vakcina előállítására is, ezt Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette be hétfőn Kínában.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy folytatódni fog az együttműködés az oltóanyagok terén, Magyarországon átveszik majd a Sinopharm teljes gyártási technológiáját, és ez fontos előny, ugyanis a világon folyamatos lesz a kereslet a vakcinák iránt.