Dull Szabolcs: Magas rangú baloldali pártpolitikusokkal egyeztetve robbantottam volna szét az Indexet?

Dull Szabolcs: Magas rangú baloldali pártpolitikusokkal egyeztetve robbantottam volna szét az Indexet?

Dull Szabolcs az ATV műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Szorítok és sok erőt kívánok minden kollégámnak, barátomnak, akikkel ma és a napokban papírozzák le, hogyan és mikor válnak meg a munkahelyüktől, az életük egy fontos darabjától” – írja hétfői Facebook-bejegyzésében Dull Szabolcs, az Index volt főszerkesztője, akit Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke múlt szerdán rúgott ki. (E lépés nyomán az Index csaknem teljes szerkesztősége pénteken felmondott.)

Dull posztjában reagál azokra a kormánypárti sajtótermékekben terjedő vádakra is, miszerint baloldali politikusokkal összefogva szándékosan verte volna szét a hírportál szerkesztőségét. „Ami pedig az elmúlt napokban elindult lejárató kampányt illeti. Magas rangú baloldali pártpolitikusokkal egyeztetve robbantottam volna szét az Indexet? Ahonnan elbocsátottak? A legolvasottabb újságot, a legklasszabb szerkesztőséget, amelyet vezetni a lehető legnagyobb és legmegtisztelőbb feladat a magyar médiában. Éppen ez lenne tíz év alatt a baloldal első sikeres projektje? :DDD LOL”

A helyzet tisztázására hozzátette, természetes dolog, hogy politikai riporterként, parlamenti tudósítóként fideszesek és ellenzéki politikusok is felhívják telefonon. „Bodolai László, aki közben az LMP delegáltja volt a Nemzeti Választási Bizottságban, soha nem említette nekem, hogy baja van azzal, hogy felveszem a telefont politikusoknak. Egészen másról beszélgettünk az elmúlt hetekben” – fogalmazott a vádak kapcsán Dull Szabolcs.

Véleménye szerint jó lenne, „ha az elnök úr, aki kétségtelenül a szólásszabadság egyik legnagyobb védelmezője ügyvédként, feloldaná a titoktartási nyilatkozatokat, amelyeket aláíratott velem és a lapvezetéssel az értekezletek előtt.” És akkor kiderülhetne, miről is volt szó.

https://www.facebook.com/1071198401/posts/10220136997189777/?d=n

Frissítés:

Kirúgása óta először szólalt meg az RTL Klub Híradójának Dull Szabolcs. Mint elmondta, a leváltásához és a szerkesztőség szétrobbanásához egy olyan átalakítási terv vezetett, amelynek értelmében kiszervezték volna a rovatokat különböző cégekhez. Ezt követően állította át a szerkesztőség a függetlenségüket jelző barométert. Dull szerint világosan látszott, ha kiszervezik a rovatokat, az újságírókat, azok megszűnnek indexesek lenni, ez pedig a szerkesztőség végét jelentette volna.

Dull szerint nem kaptak megnyugtató választ a kérdéseikre, egy idő után pedig Bodolai mindenkivel titoktartási nyilatkozatot íratott alá. Azzal kapcsolatban, hogy kirúgása előtt megpróbálták megvenni a hallgatását, annyit mondott, hogy fizetése sokszorosát kínálták neki, de nem szeretné elárulni, hogy mennyit.

Az interjúban Bodolai egy zárt Facebook-csoportban leírt vádjaira reagálva Dull leszögezte, hogy soha nem adott ki üzleti titkokat. „Ebben a kivégzésben nem én vagyok a hóhér. Én az áldozat vagyok, akit lefejeztek” – jelentette ki.

Az interjúból az is kiderült, hogy az indexes átalakítási terven túl cikkeket nem vetettek le, témákba nem szóltak bele, de volt olyan nyomás a szerkesztőségen, hogy valakit ki kellene rúgni. Dull nem árulta el, kinek a részéről érkezett ilyen nyomás, csak annyit mondott, hogy Bodolai oldja fel a titoktartási nyilatkozatokat.

A kérdésre, hogy alapítanak-e új Indexet a felmondott munkatársak, Dull úgy reagált, azt nem lehet egyik napról a másikra megtenni.