Dunakeszin helyezték örök nyugalomra Wittner Máriát

Dunakeszin helyezték örök nyugalomra Wittner Máriát

Elhunyt 85 éves korában Wittner Mária '56-os szabadságharcos, a Fidesz volt országgyűlési képviselője 2022. szeptember 14-én - tudatta a család az MTI-vel. A felvétel 2022. február 26-án készült (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken Dunakeszin eltemették Wittner Máriát, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc egyik ikonikus képviselőjét.

A Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével, Szent István-díjjal, az Emberi Méltóságért díjjal kitüntetett szabadságharcos, Dunakeszi, Csepel és Józsefváros díszpolgára, egykori országgyűlési képviselő szeptember 14-én, életének 86. évében hunyt el.

A gyászszertartáson számos közéleti személyiség, volt és jelenlegi politikus tette tiszteletét, így szigorú biztonsági intézkedésekre is sor került.

A megjelentek között volt többek közt Orbán Viktor miniszerelnök, Kövér László, az Országgyűlés elnökét, Novák Katalin köztársasági elnök és elődje, Áder János volt államfő is.

A Magyar Hang nekrológja Wittner Máriáról itt olvasható.