Dupla hullazsák alkalmazását javasolja Kásler a koronavírusos elhunytaknál

Dupla hullazsák alkalmazását javasolja Kásler a koronavírusos elhunytaknál

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere az iskolai tankönyvkiszállításról és a köznevelési intézmények járványügyi protokolljáról tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erõforrások Minisztériumának Tükörtermében 2020. augusztus 25-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírusos elhunytak biztonságos szállítása érdekében most is dupla hullazsák alkalmazását javasolja az emberi erőforrások minisztere a kórházaknak. Ez az intézkedés is abban a Kásler Miklós miniszter által október 12-én kiadott egyedi utasításban szerepel, amelyben a kórházaknak összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat a járvány kezeléséhez – vette észre a Telex.

A szöveg pontosan úgy szól, hogy „a koronavírus fertőzésben elhunytat dupla exit zsákba szükséges tenni, a külső zsák felületét fertőtleníteni majd jelöléssel kell ellátni. Ez az osztályos ápoló feladata, amely során az egyszer használatos védőkesztyű, vízlepergető védőköpeny és minimálisan FFP2 maszk használata szükséges”.

Hasonlóan kell eljárni minden olyan elhunytnál is, akinél csak a fertőzés gyanúja merült fel.