Dúró Dóra ismét elővette korábbi ötletét: írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot

Dúró Dóra ismét elővette korábbi ötletét: írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot

Dúró Dóra (Fotó: Dúró Dóra Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akárcsak pár éve még jobbikosként, most a Mi Hazánk alelnökeként is jelezte Dúró Dóra vasárnap: pártja írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot, „hiszen az ország vezetésébe való beleszólásnak alapvető feltétele a tájékozottság, ráadásul a tanulatlan, szegényebb rétegek, jellemzően a cigányság szavazatának megvásárlása az elmúlt harminc év választási csalásainak melegágya volt”. – Az a módosítás, amire most készül a kormány, hogy fényképezni lehet a szavazólapot, könnyebbé teszi ezeket a csalásokat, holott ennek megfékezésére lenne szükség – írta Dúró közleményében.

Emellett többek közt azzal érvelt: ez a felvetésük nem idegen a magyar jogrendszertől, hiszen például gépkocsit sem lehet vezetni általános iskolai végzettség nélkül, ezt éppen a jelenlegi kormány vezette be.

Dúró Dóra nemrég amiatt került a figyelem középpontjába, hogy egy gyerekeknek szóló, homoszexuális karaktereket is tartalmazó mesekönyvet ledarált, majd később egy másik hasonlót is széttépett. A politikus ezek miatt saját érdemének tekintette, hogy a kormánypártok kezdeményezték az alaptörvény módosítását nemrég. – Ezért kellett darálni: így elértük, hogy az Alaptörvénybe kerül, hogy az anya nő, az apa férfi, az állam pedig garantálja a gyermek születési nemének megfelelő, háborítatlan fejlődését, azaz a homoszexuális propaganda óvodai tiltását, és a deviáns párok sem fogadhatnak örökbe gyermeket ezután – írta a közösségi oldalára Dúró Dóra, a Mi Hazánk parlamenti képviselője.