Dúró Dóra már megint egy mesekönyvet semmisített meg

Dúró Dóra már megint egy mesekönyvet semmisített meg

Dúró Dóra (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb, szerinte „homoszexuális propagandát” is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom nevű párt elnökhelyettese – számolt be az MTI.

Dúró Dóra azt mondta: különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet – a „Vagánybagoly és a harmadik Á” című, „avagy mindenki lehet más” alcímű mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg. A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van. Azt is problémának tartja, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti „gyerekeinket” a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a „beverem a pofáját” kifejezést használja.

Felidézte, hogy a „Meseország mindenkié” című, szerinte ugyancsak homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a „propaganda-mesekönyvre”. Dúró Dóra írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását és ki a felelős mindezért.

Dúró Dóra kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd csepeli polgármester (Fidesz-KDNP) azon intézkedésével, hogy a kerületi intézményekben betiltotta a „Meseország mindenkié” című könyvet. Csütörtökön kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig már egyenesen bűncselekmény lehetőségét vetette fel annak kapcsán, ha egy-egy oktatási intézmény a kötetet a gyerekek elé tárja. A vitában még Orbán Viktor is megszólalt, kifejtve, hogy a magyarok türelmesek a homoszexualitással, de van egy vörös vonal: „hagyják békén a gyermekeinket”. 

A mesekönyv körüli vihar részeként arra is lett példa, hogy homoszexuális propagandát terjesztő üzletként bélyegezzék meg a könyvet árusító boltokat, ami ellen tiltakozott a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

A szervezet szerint a darálás óta megszaporodtak a fenyegetések és a verbális támadások a könyvkereskedők ellen is.
– Könyvterjesztők kapnak zaklató írásos és telefonüzeneteket, automata e-mail-bombák segítségével kísérlik megbénítani a levelezőrendszereket. Telefonon fenyegetnek könyvesboltokat – jelezték.

Boldizsár Ildikó meseterapeuta pedig arról írt, a mesekönyv hiteles választ adhat a 9-11 éves gyerekeknek, ha kérdéseik merülnek fel.