Durrdefekt okozhatta a tragédiát az M7-esen

Durrdefekt okozhatta a tragédiát az M7-esen

Elvontatják a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Blikk és a Bors egyaránt arról ír, hogy vasárnap hajnalban az M7-es pillérének durrdefekt miatt ütközött a busz. A Blikknek egy utas – aki a nővérével túlélte a balesetet – azt mondta, nem a sofőr hibázott.

Durrdefektet kaptunk, és kivédhetetlen volt, ami történt – nyilatkozta a buszon utazó lány. Beszámolója szerint a baleset után még percek teltek el úgy, hogy egy autó sem állt meg. A padlón folyt az üzemanyag, ezért attól tartott, hogy az felgyullad, és mind meghalnak.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, de a Bors is úgy tudja, defekt okozta a tragédiát. Fia szerint az elhunyt buszvezető nem aludt el, a baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, hogy leválthassa a társát, aki túlélte a balesetet, de édesanyja életét vesztette. A férfi a horvát túrával ajándékozta meg az asszonyt 70. születésnapjára.

A buszon 56-an utaztak, nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg. Korábbi tájékoztatás szerint tizenegy embert vittek a mentők a siófoki kórházba, akik közül a közszolgálati M1 információi szerint hármat vettek fel a kórház osztályaira. A székesfehérvári kórházba húsz embert vittek a mentők, akik közül 17 könnyű sérültet szintén hazaengedtek. A közszolgálati adó helyszíni tudósítója ott arról tájékoztatott, a három súlyos sérült közül kettőt bordazúzódással, bordatöréssel, míg egy harmadikat combnyaktöréssel kezelnek a kórházban.

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán fejezte ki részvétét az áldozatok családjainak, a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánt.

Címkék: baleset, M7, buszbaleset