Durva zsidózással vádolja a TV2 Baranyi Krisztinát

Durva zsidózással vádolja a TV2 Baranyi Krisztinát

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Döbbenetes antiszemita botrány a baloldalon” – ezzel a címmel hozott nyilvánosságra egy mindössze 17 másodperces hangfelvételt a kormányt támogató TV2. A hanganyagon Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester egyetlen mondata hallható: „Nem adjuk el a telket, nem lesz belőle semennyi bevételünk, viszont a rohadt szemét zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméterrel többet. Ugye?”.

Az nem derül ki, hogy pontosan mi a kontextus, nem hallani, hogy előtte ki és miről beszélt.

Baranyi Krisztina a 24.hu-nak azt mondta, hogy egy olyan telekről folyt a vita egy testületi ülésen, amit egy jogszabály miatt csak a telekszomszéd vásárolhat meg. A férfi tisztességes árat is kínált a területért, a minimálárnál még többet is ajánlott, de a ferencvárosi Fidesznek kétségei támadtak az eladással kapcsoltban. Szerinte nem volt semmi ok arra, hogy a területet ne adják el az egyetlen vevőnek, aki megveheti. A végén pedig ezzel a mondattal arra utalt provokatívan, hogy talán nem az a baj, hogy egy amerikai zsidó szeretné megvásárolni a területet?

Baranyi Krisztina a Facebook oldalán is reagált a történtekre azt sürgetve, hogy a Fidesz hozza nyilvánosságra a teljes beszélgetést. – Nem zsidózom le a történetben szereplő vállalkozót, hanem éppen, hogy én vontam kérdőre vitapartnereimet esetleges antiszemitizmusuk miatt – közölte. Megismételte, hogy az ominózus mondat egy több órás online vita végén hangzott el, ahol néhány képviselő egy kisebb önkormányzati telek eladása ellen szólalt fel. – Ekkor már nem maradt más érv az álláspontjuk mellett, mint amit én ebben a kérdésben valóban provokatívan felteszek: csak nem a befektető származása ellen van kifogásuk? – írta.