Durvul az ellenzéki belháború Gödön

Durvul az ellenzéki belháború Gödön

A Gödön győzelmet arató ellenzék (Fotó: Balogh Csaba Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A momentumos polgármester leváltaná az LMP-s és DK-s alpolgármesterét. Többek között ők voltak azok, akik korábban élesen bírálták a városvezetőt. Egy csütörtöki Facebook-posztban az alpolgármesterek visszaüzentek Balogh Csabának.

Gödön az ellenzéki összefogás ugyan tudott győzni a tavaly októberi önkormányzati választáson, azóta azonban nem felhőtlen a viszony. A polgármester a 31 éves momentumos Balogh Csaba lett és a képviselő-testületben is kisebbségbe szorult a Fidesz.

Security Check Required

Az ellenzékben meglévő feszültség első látványos jele az volt, amikor április elején több helyi politikus – az LMP-s Fülöp Zoltán, a jobbikos Hives Gábor, illetve a DK-s Lőrincz László és Szilágyi László – egy levélben keltek ki a polgármester ellen. A 24.hu hozta nyilvánosságra a dokumentumot, amely szerint „Balogh Csaba mind emberi, mind politikai tisztessége folytán alkalmatlan a gödi polgármesteri poszt betöltésére”. Azt is írták, hogy az autoriter vezetési modellje nem demokratikus, saját frakciója ellen fordult, hatalmával visszaél, illetve megrágalmazta a vele kritikusan fellépő képviselőket.

A belharc most újabb fordulatot vett: Balogh Csaba leváltaná – a levelet is aláíró – két ellenzéki alpolgármesterét, Fülöp Zoltánt és Lőrincz Lászlót. – A jövő hétfői ülésre benyújtottam egy javaslatot, amely az alpolgármesterek leváltásáról szól. Remélhetőleg hamar megoldódik az ügy, és új, hatékonyan dolgozó, lelkiismeretes alpolgármesterrel vághatunk neki a következő éveknek – írta a polgármester a Facebook oldalán.

Balogh Csaba mindkét alpolgármester esetében arról írt, hogy „sajnos az elmúlt hónapok tapasztalatai azt mutatják, hogy a gödi alpolgármesterek feladataikat nem tudják megfelelően ellátni: korlátozottan álltak rendelkezésre, a rájuk bízott feladatokat elhanyagolták, feladat- és hatáskörük meghatározása folyamatos konfliktusforrást jelentett”.

Csütörtökön ugyancsak a Facebookon reagált a Balogh Csaba posztjában célba vett két alpolgármester. Mint írják: „eddig tudtuk csendben tűrni a hazug rágalmakat, ideje, hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot a valóságról”.

Fülöp Zoltán és Lőrincz László szerint a fejükre „olvasott vádak vagy teljesen hamisak, vagy pont fordítva igazak”. Álláspontjuk szerint „a kétségbeesett és elkeseredett kapkodás a polgármesterként elkövetett mulasztásokat hivatott elfedni. Amíg mindenki a cirkuszra figyel, addig senki sem tesz fel kényelmetlen kérdéseket.” Arra is kitérnek, hogy Balogh Csaba polgármester a „veszélyhelyzeti teljhatalma birtokában már megkísérelte leváltani alpolgármestereit, de még úgy sem sikerült”. Végül kijelentik, hogy véleményük szerint „Balogh Csaba méltatlanná vált Göd vezetésére”.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby