Eddig öt magyar kapta el bizonyítottan a koronavírus delta-variánsát

Eddig öt magyar kapta el bizonyítottan a koronavírus delta-variánsát

Vizsgálati mintát vesznek koronavírustesztre egy kisfiútól az Újdelhi szomszédságában fekvő Noidában 2021. április 15-én (Fotó: MTI/AP/Altaf Kadri)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Mfor.hu-nak válaszolt a koronavírus sajtóközpont (ez már önmagában is hírértékű), és azt írták a lapnak küldött válaszukban, hogy Magyarországon eddig öt mintában mutatták ki az egyre nagyobb riadalmat okozó indiai (úgynevezett delta-) koronavírust. Azt ugyanakkor nem írják, hogy hány mintát elemeztek összesen (így arányt nem lehet belőle számolni).

Mint korábban írtuk, Németországban a minták nagyjából hat százalékát adja a delta-mutáns, ami biztosan dominánssá válik néhány hónapon belül, és az aggodalmak szerint újabb járványhullámot indíthat el. Ugyanakkor a nemsokára kezdődő német-magyar Eb-meccs helyszínén, Münchenben már most is a megbetegedések negyedét ez a változat okozza.