Egy család is részt vett a kannabisz-termesztésben

Egy család is részt vett a kannabisz-termesztésben

Kannabisz. Képünk illusztráció! (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emeltek egy kábítószer-kereskedő csoport, köztük egy család ellen – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint egy 54 éves férfi 2019-ben és 2020-ban marihuánával kereskedett Budapesten és Pest megyében. A kábítószer egy részét egy 32 éves ismerősétől szerezte be – aki kokaint is kínált –, másik beszerzési forrása egy család három tagja volt, akik több helyen maguk termesztették a kannabiszt. Például egy katonai jellegű konténerben.

Ibolya Tibor közleménye szerint egy idő után az 54 éves férfi és unokatestvére is termesztettek kendert, ez volt az ellátás harmadik pillére. Az ültetvényekhez világító, szellőző és tápanyagellátó rendszert építettek ki. A vádlottak a termesztéshez szükséges áramot – két helyszínen is – a fő elektromos vezeték megbontásával, áramlopással biztosították.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói és a készenléti bevetési rendőrök 2020 júniusában felszámolták az elkövetői kört, hármukat őrizetbe vették. A Fővárosi Főügyészség összesen hat férfi és egy nő ellen emelt vádat kábítószer-kereskedelem alap-, és egyes vádlottaknál – a jelentős mennyiségre figyelemmel – minősített esete miatt. A főügyészség hármukat üzletszerű lopással is vádolja.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben fegyház- és börtönbüntetést indítványoz, emellett pénzbüntetést is, továbbá közügyektől való eltiltást és vagyonelkobzást a lefoglalt több százezer forintra. Ketten vannak letartóztatásban.

(MTI)