Egy csatát megnyertek a civilek a Fertő tónál

Egy csatát megnyertek a civilek a Fertő tónál

A Fertő tó 2023 elején (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fertő tavi beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt a bíróság a múlt hét pénteken tartott tárgyaláson – közölte a környezetvédelmi szervezet hétfőn.

A Greenpeace Magyarország és a Fertő tó Barátai Egyesület januárban indítottak pert azért, mert a Kormányhivatal 2022 karácsonya előtt meghosszabbította a korábban már felfüggesztett beruházás engedélyét. A bíróság pénteki döntése nagyon fontos közös sikere a Fertőt védő civileknek, de a végső cél továbbra is az, hogy a kormány alapjaiban gondolja újra a terveket, és csak egy sokkal szerényebb, kisebb léptékű turisztikai fejlesztést végezzen, amellyel nem sérül a Fertő tó európai szempontból is kiemelkedő élővilága – tette hozzá a Greenpeace.

Januárban járt riporterünk legutóbb a Fertő tónál, Mészárosék levonulása után. Pusztítás és döbbenet – írtuk akkor a tapasztaltakról. Februárban pedig Litkai Gergely humorista mutatta be szemléletesen az állapotokat.

Címkék: Greenpeace, Fertő tó