Egy főszerkesztő-helyettes és egy szerkesztő is távozik a Telextől

Egy főszerkesztő-helyettes és egy szerkesztő is távozik a Telextől

A Telex csapata (Fotó: Telex / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozik a Telextől Rovó Attila főszerkesztő-helyettes és Haász János szerkesztő is – értesült a Kreatív, amit a Telex meg is erősített.

A lap a távozásokkal kapcsolatban azt írta: „A Telex eljutott arra a pontra, hogy a további fejlődése, stratégiai céljai elérése érdekében belső, működési változásokra van szüksége, és ezek a változások nem mindenkinek komfortosak. Sajnáljuk a távozásokat, sok sikert kívánunk nekik. Ugyanakkor célunk továbbra is az, hogy az ország legmeghatározóbb politikai, közéleti lapja legyünk, és ezen az úton teljes hitünkkel és tudásunkkal haladunk tovább”.

A Kreatív információi szerint Rovó Attila a jövőben a Hvg.hu Itthon rovatát fogja vezetni, emellett a HVG360 anyagainak kitalálásában, szerkesztésében is részt vesz.

Haász János pedig az alábbi módon kommentálta távozását szerzői Facebook-oldalán: „»A Telex eljutott arra a pontra, hogy a további fejlődése, stratégiai céljai elérése érdekében belső, működési változásokra van szüksége, és ezek a változások nem mindenkinek komfortosak.« Hát ez így ebben a formában, hogy a Markos-Nádast idézzem fel, rohadtul nem igaz. De az igen, hogy hamarosan sajnos véget kell érnie a húszéves Index-Telex történetnek az életemben. De nyugi: visszatérek!”.

Nemrég két másik vezető újságíró is otthagyta a Telexet. Munk Veronika korábbi főszerkesztő, tartalomfejlesztési vezető is távozott a laptól, akárcsak Lovas Gergő főszerkesztő-helyettes.