Egy időre lekapcsolták az Indexet, közösségi finanszírozási kampányt indítottak

Egy időre lekapcsolták az Indexet, közösségi finanszírozási kampányt indítottak

Az Index címlapja 2018. október 1-jén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő délelőtt egy időre elérhetetlenné vált az Index.hu. Az oldalon csak egy rövid üzenet fogadta a látogatókat.

„Sajnos az oldal jelenleg nem érhető el. Igyekszünk minél előbb, változatlan formában újra elérhetővé tenni az Indexet, és továbbra is függetlenül tájékoztatni minden olvasónkat. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük, jelenleg nincs másik_”

A tulajdonosváltás után indított szabadságmérő azonban zöldben maradt. Ami nem véletlen, ugyanis közben elindult a tamogatas.index.hu oldal, rajta a „Nincs másik_” szlogennel.

Lécci-lécci, csak a Fidesz! - Magyar Hang

A csend, rend, fegyelem idilli állapota csak addig kellemes, amíg az ember nem ütközik a Párttal (NER-rel). És itt jövünk, pardon, jönnénk mi, újságírók.

Aztán mintegy fél óra elteltével az oldal visszatért, rajta a kampányról szóló üzenetekkel. „Nincs másik valóság, nincs másik Index. Támogasd a fennmaradásunkat!” – ez a fő üzenetük.

„Hétfő délelőtt olyat tettünk, mint amit még soha: lekapcsoltuk az Indexet egy időre, hogy akinek fontos, átérezhesse, milyen lenne, ha nem lennénk. Most ugyanis kipróbálunk egy harmadik utat: pénzt kérünk a kivéreztetett Indexre, hogy minél kevésbé függjünk a ki tudja, milyen pénzből megvásárolt CEMP-től.” – írta Tóth-Szenesi Attila főszerkesztő a leállás magyarázataként.Hozzátette: „a pénz, amit az olvasóink adnak, a miénk lesz, hogy mindenféle égi és földi hatalomtól függetlenül tudjunk dolgozni, hogy továbbra is jó újságot csinálhassunk.”

A támogatási oldalon pedig azt emelték ki, hogy az „Index a beérkezett támogatás legnagyobb részét a napi működés biztosítására fordítja, hogy állami hirdetések és a kormányközeli cégek reklámjai nélkül is biztosítani tudjuk az állandó megbízható és minden politikai és gazdasági szereplőtől független hírszolgáltatást. A támogatás egy részéből pénzügyi tartalékot szeretnénk képezni, hogy a reklámpiac vagy a jogi környezet változása is csak kisebb mértékben érintse a szerkesztőség munkáját.”

Három rendszeres támogatási formát kínálnak, 2000, 4000 és 6000 forintért, valamint egyszeri támogatásra is lehetőség van.

Szeptember 17-én derült ki, hogy tulajdonost vált a portál hirdetéseit szervező CEMP Sales House értékesítési ügynökség, és a több portált tömörítő Cemp-x Online Zrt. Mindkét cég odáig Spéder Zoltán üzletember tulajdonában volt. A két CEMP-cég előbb megszerezte az Index alapítványát, a Magyar Fejlődésért Alapítványt alapító NP Nanga Parbat 17 Zrt.-t, majd Spéder eladta az egész csomagot Ziegler Gábornak és a KDNP-s Oltyán Józsefnek.

Címkék: média, Index