Egy kormányközeli kutatás szerint a magyarok közel kétharmada elégedett a járványkezeléssel

Egy kormányközeli kutatás szerint a magyarok közel kétharmada elégedett a járványkezeléssel

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három közül majdnem két magyar – egész pontosan 62 százalék – jelezte a harmadik hullám végén, hogy „inkább elégedett” a magyar kormány járványkezelésével, míg csak 32 százalékuk mondta, hogy „inkább elégedetlen” – derül ki a kormányközeli Nézőpont Intézet országosan reprezentatív közvélemény-kutatásából, amit az ugyancsak kormánypárti Magyar Nemzetnek készítettek május 25. és 26. között.

Az eredmények szerint a kormánypárti válaszadók 89 százaléka volt elégedett, míg a kormányellenesek esetén ez az arány 26 százalék, az ismeretlen preferenciájúaknál pedig 45 százalék volt.

A kutatásból kiderül az is, hogy leginkább az év 15. hetében voltak elégedetlenek az emberek a kormányzati járványkezeléssel, vagyis április közepén, mikor a koronavírus miatti napi halálozások közelítettek sokszor a 300-hoz. Ugyanis ekkor csak a megkérdezettek 50 százaléka mondta, hogy „inkább elégedett”, míg 42 százalékuk állította, hogy „inkább elégedetlen”.