Egy órával a kordonbontás után újra állt a kerítés a Karmelitánál

Egy órával a kordonbontás után újra állt a kerítés a Karmelitánál

Állítják vissza a kordonokat az ellenzéki képviselők reggeli akciója után a Karmelita kolostornál (Fotó: Hadházy Ákos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem sokáig maradt kordonok nélkül az Orbán Viktor munkahelyének számító Karmelita kolostor körüli terület azután, hogy kedden reggel több momentumos és ellenzéki parlamenti képviselő lebontotta azokat. Az akcióban résztvevő Hadházy Ákos a Magyar Hangnak azt mondta, hogy fehér sisakos munkások egy órán belül újra felállították a vaskerítés elemeit. Mindenesetre szerinte ez remek alkalmat szolgáltat arra, hogy ismét le lehessen azokat bontani.

A politikus lapunknak elmondta azt is, hogy nem is a vaskerítés elemeinek elbontása volt a reggeli akciójuk lényege, hanem az épület falára kiragasztott hétpontos követelésük, amelyeket szerinte érvényesítenie kellene. Ugyanakkor, ha nincs meg a többségi akarat és az elszántság ezeknek a betartatásához, akkor néhány ellenzéki képviselő akciózása semmire sem lesz elég.

A követelések egyébként a következők:
1. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.
2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.
3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!
4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!
5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!
6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek (Alkotmánybíróság, ÁSZ, GVH, Médiahatóság, NAV, NVB, MNB, stb.) függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől, pártkáderektől meg kell szabadítani.
7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!  

Hadházy Ákos lapunknak elmondta azt is, hogy részt fog venni a civilek által szervezett március 15-ig megmozduláson és logikusnak tartaná, ha a gyűlés után néhányan felsétálnának a Karmelita kolostorhoz. Ugyanakkor – mint jelezte –, nem ő a program szervezője.