Egy Rogán Antalék alá tartozó filmiroda minősítette az Elk*rtukot művészfilmmé

Egy Rogán Antalék alá tartozó filmiroda minősítette az Elk*rtukot művészfilmmé

Jelenet az „Elk*rtuk” című játékfilm werkfilmjéből. Forrás: a film közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem a médiahatóság, hanem a Nemzeti Filmiroda döntött úgy, hogy művészfilmmé nyilvánítja az Elk*rtuk című filmet – írja a Média1.

Emlékeztettek: az MTI vasárnap esti beszámolója szerint art besorolást adott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Elk*rtuk (ElkXrtuk) című magyar játékfilmnek. Ez azért fontos, mert a döntés miatt nemcsak a multiplexek, de az ország összes artmozija vetítheti a 2006-os balatonőszödi beszéd kiszivárgását és az azt követő történéseket feldolgozni kívánó filmet.

Mint írták, az NMHH kommunikációs igazgatóságától hétfőn jelezte nekik, az MTI téves információt közölt, valójában ugyanis nem ők, hanem a Nemzeti Filmiroda döntött úgy, hogy művészfilmmé nyilvánítja a mozifilmet. Bár a Nemzeti Filmiroda ugyan korábban az NMHH-hoz tartozott, de a médiahatóság honlapja szerint tavaly év eleje óta a szervezet a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda önálló szervezeti egységeként működik. Vagyis – mint a Média1 kiemelte – lényegében a kormány egyik szerve döntött úgy, hogy művészi értékkel bír a Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédéről és az MTV székháza elleni ostromról szóló film.

Címkék: mozi, Elk*rtuk, ElkXrtuk