„Egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából”

„Egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából”

Dömötör Csaba (Fotó: Dömötör Csaba Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba arra, hogy Soros György a Bécsbe költözött CEU hallgatóinak szánt beszédében többek között maffiaállamnak nevezte Magyarországot.

Soros György megint Magyarországot sértegeti, most éppen azzal, hogy maffiaállamnak nevezi – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a Facebook-oldalán, azt is rögzítve: „végtelenül hamisan csengenek az ilyen sértegetések egy olyan dollármilliárdostól, aki nem fizet adót”.

Dömötör Csaba bejegyzése szerint amerikai médiumok nemrég arról számoltak be, hogy Soros György „különböző technikákkal” elérte, három évig ne kelljen szövetségi adót fizetnie. „Az adóelkerülési manőverekben főszerepet játszanak az alapítványok. Csak a Nyílt Társadalom Alapítvány irányába 18 milliárd dollárt mozgatott át korábban, kikerülve mindennemű adózást” – írta a kormánypárti politikus, arra is felhívva a figyelmet, hogy ez nagyjából 5300 milliárd forintnak megfelelő összeg.

– A Wall Street Journal úgy írt erről a műveletről, mint a történelem legnagyobb adóelkerüléséről – rögzítette az államtitkár. Dömötör Csaba megfogalmazása szerint „nem áll meg itt a vérnyomásnövelő történet, mert a nagy adóelkerülő mások számára azért magasabb adókat követel”. – A hozzá köthető Project Syndicate oldalon a társasági adó emelését nevezik a legjobb megoldásnak a járvány utáni helyzetben – ismertette a politikus, majd hangsúlyozta, Magyarországnak pont az alacsony társasági adó az egyik legnagyobb versenyelőnye.

Az MTI által is idézett Dömötör Csaba szerint, ha valaki azt kérdezné, hogy miért érkeznek Soros Györgytől menetrendszerű sértegetések, választ kaphat, ha megnézi a Bécsbe költözött CEU-nak szánt beszédét. Ebben – folytatta – egyértelmű célként nevezi meg a nyílt társadalmat; „ez a gyakorlatban természetesen több migrációt jelent”. – Na, ez az, amit mi nem akarunk – szögezte le.

– Ha százszor támad ránk, akkor százszor állunk ki magunkért. És ha kell, mindannyiszor hozzátesszük: egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából – írta, majd azt javasolta, ha végre valami jót szeretne tenni a világgal, kezdje azzal, hogy befizeti a saját adóit.