Egy veszprémi LMBT-rendezvénynek ment neki a Mi Hazánk

Egy veszprémi LMBT-rendezvénynek ment neki a Mi Hazánk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy veszprémi LMBT-rendezvény miatt fordult a rendőrséghez a Mi Hazánk, míg a Momentum kiállt az esemény mellett – derült ki a helyi Veszpresszó cikkéből. Sőt, még petíciót is indított egy helyi polgár, Porga Gyula fideszes polgármestert megszólítva. Mint a Veszpresszó írja, a levél megfogalmazója a Hit Gyülekezete frissen végzett teológusa, aki a diplomája átvétele kapcsán Jézus Krisztus és Németh Sándor mellett köszönetet mondott Orbán Viktornak is.

A szélsőséges Mi Hazánk azt írta, a rendőrségtől kértek tájékoztatást. Így megtudták, hogy a rendezvényhelyszín kilencven fő befogadására alkalmas, és a hatóság folyamatos ellenőrzéssel betartatja azt, amire engedélye van a klubnak. – Nem engedjük diszkriminálni a heteroszexuális társadalmat, nem engedünk semmilyen bomlasztani, megosztani, provokálni szándékozó akaratnak – fejtette ki a párt.

A Momentum Veszprém megyei szervezete szomorúnak nevezte, hogy a rendezvény megtartásával bárkinek is baja van. – Mint biztos sokan tudják, Veszprémben egy szórakozóhely felvállalta, hogy mindenféle fenyegetés és szankciók ellenére rendez a hétvégén egy bulit. Tudomásunk szerint rengeteg támadás érte mind a helyet, mind a szervező személyeket. Mi a Momentumban mindig ki fogunk állni azokért, akik valamilyen elnyomástól szenvednek a társadalomban – üzente a szervezet.

A szervezők közben megnyugtattak mindenkit, hogy az eseményt megtartják, és nem engednek a provokációnak. A rendezvény helyszínét mindenesetre biztonsági szolgálat is fogja őrizni.