Egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása

Egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása

COVID-plazma beadás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magas szinten állandósult a kórházak terhelésének növekedése – adta hírül a Portfolio.hu. Ez oda vezetett, hogy csupán 11 nap alatt több mint duplájára nőtt a kórházban ápolt koronavírus-betegek száma és 1,5 hét alatt 113%-kal nőtt a lélegeztetésre szoruló személyek száma. A lap szerint ha ilyen tempóban emelkedik az intenzíves és lélegeztetőgépes ágyak kihasználtsága, akkor néhány hét múlva a magyar egészségügy elérheti a kritikus határát.

A fenti állítást támasztja alá az is, hogy a kormány a napi járványügyi adatok fényében kilátásba helyezte, hogy „az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása”. Ez a kedd reggel belengetett lépés összecseng cikkünk főbb állításával, miszerint nagy sebességgel közeledik Magyarország az egészségügyi ellátórendszer teherbíróképességének felső határához.

 

Címkék: kórházak, COVID–19