Egyiptom elnökét fogadja Orbán Viktor

Egyiptom elnökét fogadja Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagállamai vezetőinek videókonferenciáján a Karmelita kolostorban 2021. január 21-én. (Fotó:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor szerdán a Karmelita kolostorban fogadja Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfőt; a hivatalos tárgyalások kiemelt témája az illegális migráció elleni küzdelem – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor és Abdel-Fattáh esz-Szíszi megbeszélésén a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről is szó lesz, de kiemelt hangsúlyt kap a migrációs válsághelyzet is. A sajtófőnök emlékeztetett, Orbán Viktor a visegrádi országok és Egyiptom keddi budapesti csúcstalálkozóján is arról beszélt, hogy most sokkal rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben. Ezzel az Európai Unió csak akkor tud megbirkózni, ha vannak külső szövetségesei, és Egyiptom az egyik leginkább kézenfekvő szövetséges, kulcsország – fogalmazott a V4+Egyiptom csúcson a magyar miniszterelnök.

(MTI)