Egykori rendőr ölhette meg a családsegítőt Inárcson

Egykori rendőr ölhette meg a családsegítőt Inárcson

Bûnügyi helyszínelõ Inárcson egy hivatalnál, ahol ügyintézés közben késsel halálosan megsebesített egy hivatali dolgozót egy férfi 2018. július 11-én reggel (MTI Fotó: Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a férfi ellen, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki az inárcsi gyilkosság ügyében, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására – közölte a rendőrség a honlapján csütörtökön.

A Bors csütörtökön arról írt, hogy az elkövető biztonsági őrként dolgozott, családi házukat nemrég építették, de pénzügyi problémái voltak. A Blikk szerint korábban rendőr volt.

Sajtóhírek szerint az áldozat 44 éves családsegítő volt, három gyermek maradt utána árván. A Blikk azt írja a helyiek elmondása alapján, hogy a munkáját hihetetlen odaadással, empátiával végezte, a bajba jutott családoknak próbált segíteni. A későbbi elkövető ügyéért is igyekezett a végsőkig harcolni.

„Édesanyám félt, mert bántották verbálisan. És így is bement dolgozni, szeretettel és türelemmel, rendíthetetlen hittel, hogy egy jobb dolgot vihet ma végbe” – írta róla legnagyobb lánya a Facebookon.

Késsel támadtak a helyi hivatal munkatársára szerda reggel, ügyintézés közben a Pest megyei Inárcson. Az áldozat olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrök elfogták azt a 61 éves helyi lakost, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. A férfi elszámoltatása folyamatban van – ezt még szerdán közölte a rendőrség.

A Blikk szerdán arról írt, információi szerint a férfi berontott az épületbe, tombolt, és azt kiabálta, hogy az ő ügyével senki nem foglalkozik. A kezében tartott késsel pedig rárontott az ott tartózkodó ügyintéző nőre, akit nyakon szúrt. A lap később azt is megtudta, hogy a férfi pénzügyi problémái miatt el akarták árverezni az otthonát. A helyiek szerint rengeteg banki hitele volt. Három nagyobb gyermeke mellett van egy súlyos beteg kislánya is, attól borult ki, hogy ő is utcára kerülhetett volna.

Mivel a családsegítő munkatársa hivatalos személy, az elkövető súlyosabb büntetésre számíthat.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.