Egymilliárdért Tiborcz Istváné lett Mészáros Lőrinc luxusszállodája

Egymilliárdért Tiborcz Istváné lett Mészáros Lőrinc luxusszállodája

Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel (k) és férje, Tiborcz István (j) egyházi esküvője a Margit körúti ferences templomban 2013. szeptember 7-én (Fotó: MTI/Burger Barna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egészen elképesztő, 2,3 milliárd forintos osztalékot vett ki a BDPST Zrt. nevű cégéből Tiborcz István, a miniszterelnök veje. Többet is kivehetett volna – írja az Mfor.hu.

Csinos profit jött össze 2019-ben Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél: a 4,8 milliárd forint adózott eredmény után a május 8-i közgyűlésen úgy döntöttek, hogy 2,3 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tulajdonosnak – derül ki a cég beszámolójából. A tavalyi profit minden korábbinál nagyobb, hiszen az eddigi csúcsévben, 2017-ben is „csak” négy milliárdos hasznot hajtott a vállalkozás. 

A beszámolóból az is kiderült: a BDPST tavaly vásárolta meg a TémaDesign Kft. 100 százalékos üzletrészét, melynek értéke 979,7 millió forint volt. Erről a vételről eddig csak azt lehetett tudni, hogy a cégbírósághoz benyújtott dokumentumok alapján a megvásárolt üzletrészt a Magyar Fejlesztési Bank zálogjoggal terhelte, a dokumentumok alapján a BDPST 881 millió forintnyi banki kölcsönből fedezte a bevásárlást. Az eladó pedig Mészáros Lőrinc volt, jelenleg így a BDPST a végső tulajdonosa a tarcali ötcsillagos Andrássy Rezidencia szállodának, amely amúgy a koronavírus-járvány után május 22-én nyit ki újra.

Állami milliárdokból fejlesztheti a Club Aligát a Tiborcz-Mészáros duó | Magyar Hang

Tavaly 35 milliárd forintos vagyonnal a 32. helyen debütált Tiborcz István a leggazdagabb magyar üzletemberek százas listáján. A 34 éves Tiborcz lett ezzel a 100-as rangsor legfiatalabb résztvevője. Vagyona főleg ingatlanberuházásainak köszönhetően gyarapodott, ami elég jelentős volt, ugyanis a 2018-as listára 8,2 milliárdos vagyonnal lehetett felférni, és a 2017-es adatok alapján Tiborcznak akkor még nem volt ekkora vagyona.