Egyre többen érkeznek az ukrán–magyar határhoz

Egyre többen érkeznek az ukrán–magyar határhoz

Ukrán oldalról érkezők a beregsurányi határátkelőhöz (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyalog, autókkal és nagy csomagokkal érkeznek folyamatosan az emberek a beregsurányi határra az ukrán oldalról – jelentette a Magyar Hang helyszíni tudósítója. Az érkezők főként fiatal, sorköteles korú férfiak, de lehetett látni babakocsit toló házaspárt, illetve egy édesanyát karon ülő gyermekével is. Sokan nagyon nem szerették volna, hogy lefotózzák vagy videózzák őket.

A gyalog jövőknek csütörtökön délután nagyjából egy órát kellett várni az átkelésre, az autósoknak pedig valamivel többet. Tudósítónk egyébként több kijevi rendszámú gépkocsit is látott.

A magyar területre belépőkért elég sok autó érkezett az átkelőhelyre, hogy felvegye a rokonokat, ismerősöket, tudósítóink még kisbuszokat is láttak.

Munkatársaink már Kárpátalján vannak, és azt tapasztalták, hogy több kilométeres a kocsisor, amely át akar jutni Magyarországra. Este hét óra előtt megérkeztek Beregszászra, ahol a benzinkutak egy része zárva van. Amelyiket nyitva találták, ott nem volt üzemanyag, de láttak egy olyan kutat is, ahová éppen benzin érkezett.

A helyi szállodás azt mondta, hogy húszasával foglalják a szobákat a Kelet-Ukrajnából érkezőknek. Beregszászon az egyik nagy szállodában, ahol a kollégáink is megszálltak, már hetekkel elkezdték egy csütörtök esti magyar vacsora szervezését. A 170 foglalásból több mint százat lemondtak – a vendégek nagy része Magyarországra távozott.

 

Címkék: Beregsurány