Egyszerre épül a sportcsarnok és egy ifjú fideszes háza Sárváron

Egyszerre épül a sportcsarnok és egy ifjú fideszes háza Sárváron

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Körülbelül százméteres füves terület választja el egymástól a Vas megyei Sárvár épülő sportcsarnokát és az egyik helyben jól ismert kormánypárti politikus, Gagyi Levente telkét. A harmincéves fideszes férfi a párt megyei listájának ötödik helyén szerepel, a térségben leginkább Ágh Péter országgyűlési képviselő táskahordozójaként emlegetik.

Gagyi Levente 2017. végén 12 millió forintért vásárolta meg a telket, amelyen most a háza épül, párhuzamosan a sportcsarnokkal, utóbbi bekerülési költsége 3,4 milliárd forint. A komplexum átadása év végén várható, hiába volt cél korábban az, hogy a választásig elkészüljön. Gagyi annak idején a várostól vásárolta meg a telket, a folyamat pillanatok alatt lezajlott. Mint a jegyzőkönyvből kiderül, 2017. november 13-án nyújtotta be vételi szándékát, amelyet a képviselő-testület november 15-én jóvá is hagyott.

Az ügylettel és az építkezéssel kapcsolatos kérdéseinket napokkal ezelőtt elküldtük Gagyi Levente hivatalos, majd magán-e-mail-címére, és telefonon is megkerestük. Arra voltunk többek között kíváncsiak, hogy szerinte:

  • A város érdekeit szolgálta-e az új sportcsarnok melletti – általa megvásárolt – telek értékesítése? Esetleg jobban járt volna a település, ha azt maga hasznosítja, például később kereskedelmi célra értékesíti, magasabb áron? 
  • Nem érzi-e legalábbis visszásnak, hogy háza egyszerre épül a tőle alig pár lépésnyire lévő sportcsarnokkal? 
  • Kellett-e politikai tőke, avagy Ágh Péter „barátsága” ahhoz, hogy az ingatlanhoz hozzájusson? 
  • A tisztánlátás érdekében érdeklődtünk továbbá, mekkora összegből készül a ház, saját tőkéből vagy hitelből, támogatásokból építkezik-e.

Választ egyelőre egyik kérdésünkre sem kaptunk.

A sárváriak mindenesetre nehezen értesülnek a fideszes politikusok körüli kínos ügyekről, lévén a helyi hivatalos sajtó nem ad hírt ezekről, mint ahogyan az ellenzéknek sem biztosít megszólalási lehetőséget. A Vas Megyei Területi Választási Bizottság szeptember 23-án – az ellenzéki összefogás ernyőszervezetének, a Mindenki Sárvárért kifogásának helyt adva – emiatt egyhangúlag úgy döntött, hogy a Sárvári Hírlap és a Sárvári Televízió az elmúlt időszakban megsértette a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség alapelvét. Nevezett médiumok fellebbeztek, de a Győri Ítélőtábla helybenhagyta a döntést.