Éjjel összeütközött két utasok nélküli metrószerelvény

Éjjel összeütközött két utasok nélküli metrószerelvény

Ütközésben megsérült metrószerelvények a 3-as vonal Kőbánya-Kispest „kihúzó” szakaszán 2022. január 22-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 3-as vonal Kőbánya-Kispest „kihúzó” szakaszán, utasok által nem használt területen péntek éjjel két metrószerelvény ütközött – közölte a BKV szombaton az MTI-vel. Utasok nem voltak a szerelvényen, személyi sérülés nem történt – írta a vállalat. Egy harmadik szerelvény is érintett volt: benn ragadt az említett területen – tették hozzá.

Jelenleg a rendőrség, a közlekedésbiztonsági szervezet és a BKV vizsgálja az eset körülményeit. A keletkezett anyagi kár felmérése folyamatban van – írták.

A balesetet kommentálva a VEKE arról írt a Facebookon, hogy a pálya az adott helyen tönkrement, a kisikló vonatok a kábeleket elvágták és a programszőnyeget is elszakították. A kihúzó így nem használható, kérdéses, hogy a hétfő hajnali üzemet hogyan tudják elindítani (hétvégén vágányzár van). Nem is elsősorban az a probléma, hogy a vonalon nem tudnak járni a vonatok. Határ úton tudnak fordulni, és onnan egy vágányon kiszolgálható Kőbánya-Kispest, viszont a kocsiszín most így el van vágva a pályától, nincs elég szerelvény kint a vonalon. Emiatt a 3-as metró rekonstrukciója is csúszni fog, hiszen a kivitelező sem tud anyagot szállítani.

Címkék: M3-as metró

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Háború és béke IKEA-színekben