Éjszakai havazás és viharos szél keseríti meg a szombati napot

Éjszakai havazás és viharos szél keseríti meg a szombati napot

Havazás (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat reggeltől, délelőttől észak felől fokozatosan szűnik a havazás, illetve csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. A Nyugat-Dunántúlon azonban csak délután kezd szűnni a havazás, és felszakadni a felhőzet, továbbá az északkeleti, keleti megyék fölé vastagabb felhőtömbök érkezhetnek, amelyekből szintén előfordulhat majd hószállingózás, gyenge havazás.

Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A Dunántúl magasabban fekvő helyein, valamint az északkeleti határnál hófúvás is kialakulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában −1 és +5 fok között várható, de a délnyugati tájakon ennél egy-két fokkal enyhébb idő is lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az Időkép orvosmeteorológiája sem biztat sok jóval, egy kettősfront okozhat kellemetlen tüneteket. A fejfájás mellett végtagfájdalmak, reumatikus és kopásos ízületi problémák is jelentkezhetnek, a nyugaton élők pedig alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A hőérzet országszerte, a komfortérzet pedig nagyobb részt a Dunántúlon lesz alacsony.

A szél főként a középső és dunántúli tájakon erősödhet meg, ennek hatására ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. Napközben aztán egyre többfelé kisüthet a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Címkék: időjárás

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture