Elbukta a zeneiskola a Freeszfe által átadott épületet

Elbukta a zeneiskola a Freeszfe által átadott épületet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több tízmilliós tartozását és a bérleti díjat sem akarta kifizetni a Belső-Pesti Tankerületi Központ, ezért a Molnár Antal Zeneiskola nem térhet vissza a felújított Damjanich utcai épületbe. Erről az erzsébetvárosi önkormányzat adott ki közleményt.

A tankerület jelenleg a VII. kerületnek tartozik több tízmillió forinttal, erre pedig részletfizetési kedvezményt is adott az önkormányzat. Egy június 17-ei levél szerint viszont a tankerület egyáltalán nem kívánt bérleti díjat fizetni. „A Tankerület ezzel a lépésével megakadályozta, hogy a Molnár Antal Zeneiskola beköltözhessen az épületbe, hiszen pályázatával félrevezette az Önkormányzatot. Az Önkormányzat sajnálja és elítéli a Tankerületi Központ felelőtlen és átgondolatlan döntését, amelyet a bérleti szerződéstől való visszalépésnek tekint” – közölte a VII. kerület, amely így felvette a kapcsolatot a pályázat második helyezettjével.

Ez az a Damjanich utca 4. szám alatti ingatlan, ahova a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elhagyó tanulók és oktatók kívántak beköltözni. A bérleti jogot februárban meg is nyerte a VII. kerületi önkormányzattól a Freeszfe egyesület, de aztán kiderült, hogy az épületet eredetileg a Molnár Antal Zeneiskolának szánták.

Ezek után a kormánypártok ráfordultak az ügyre, Bajkai István parlamenti képviselő például „brutális balliberális erőszakot” emlegetett. A Freeszfe ezért is lemondott az épület bérleti jogáról, azt ezek után a Belső-Pesti Tankerületi Központ nyerte meg, amely viszont nem írta alá a pályázatban vállalt feltételekkel a szerződést.