Élesedik a verseny Erzsébetvárosban: Kocsis-Cake Olivió is elindul az előválasztáson

Élesedik a verseny Erzsébetvárosban: Kocsis-Cake Olivió is elindul az előválasztáson

Kocsis-Cake Olivio (Fotó: Kocsis-Cake Olivo / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A legaktívabb országgyűlési képviselők egyikét, a Fidesz korrupciós ügyletei és környezetkárosító projektjei ellen keményen fellépő Kocsis-Cake Oliviót indítja a Párbeszéd és az MSZP Budapest szívében, Erzsébetváros-Terézvárosban – ezekkel a szavakkal jelentette be közleményében politikusa indulását az előválasztáson a baloldali zöld párt. Szerintük Kocsis-Cake  kampányszlogenje, az „Egy nyelvet beszélünk!”, is kifejezi kötődését a VI. és a VII. kerülethez. 

Hangsúlyozták, szerintük a Karácsony Gergely 2019-es győztes kampányát és az ellenzéki együttműködést is nagyban segítő politikus a legalkalmasabb jelölt arra, hogy legyőzze a hatalom emberét, és folytassa a munkát a parlamentben. Kiemelték azt is, a Párbeszéd pártigazgatója korábbi terézvárosi önkormányzati képviselőként és lakosként pontosan ismeri az itt élők problémáit.

Mint a Telex írja, ezzel tovább élesedik a verseny a választókerületben, ugyanis a DK a legutóbbi győztes Oláh Lajost indítja újra, a Jobbik Beleznay Zsuzsanna terézvárosi alpolgármestert, a Momentum Tompos Mártont, a Mindenki Magyarországa Mozgalom pedig Almási-Kecskés Gusztáv jogász-közgazdászt jelöli.

Felidézték, 2018-ban Oláh Lajos nyert itt megelőzve Bajkai Istvánt (Fidesz-KDNP), illetve a többi ellenzéki jelöltet.