Életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa

Életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetőperét előkészítő ülésen, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság R. Szilvesztert emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt a soroksári futónőgyilkosság ügyében – írja a Telex. Ez azt jelenti, az elítélt leghamarabb harmincöt év múlva szabadulhat, de akkor is csak feltételesen. A férfi nem vett részt személyesen a tárgyaláson, csak a börtönből kapcsolták be. 

Mint a lap felidézte, 2013. szeptember 25-én kocogás közben támadták meg a 36 éves Gy. Krisztinát Soroksáron, akinek a holttestét egy a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találták meg. A vád szerint a nőt megerőszakolták, megfojtották, majd elvették mobiltelefonját és fülhallgatóját.

A rendőrség végül 2018 szeptemberében jelentette be: a bűncselekménynek új gyanúsítottja van, egy betörések miatt börtönben ülő férfi, R. Szilveszter. A bíró szerint „az ügy kulcsa” az áldozaton talált DNS-minta volt, amiről a szakértők teljes bizonyossággal megállapították, hogy az a vádlotté. Miután a férfi vér, nyál és ondómintáját is megtaláltak az áldozat testén, belső combján, tamponján, és még a telefontokján is, a bíróság nem hitte el R. vallomását, miszerint már eleve holtan találta az áldozatot, és ő csak kifosztotta őt.