Elfogtak két férfit a tavasszal lelőtt farkas ügyében

Elfogtak két férfit a tavasszal lelőtt farkas ügyében

Az egyik elfogott vadász (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogtak a rendőrök két szabolcsi férfit, akik a gyanú szerint részt vettek még tavasszal a hazánkban vándorló farkas kilövésében.

Mint arról akkoriban lapunk is beszámolt, nagy vihart kavart, hogy lelőtték a Magyarország területe Svájcból érkezett állatot. A svájci jeladóval ellátott M237 jelű farkas akkora távot tett meg, hogy azzal európai rekordot is döntött, április elején azonban a nyomkövető elhallgatott.

A rendőrök azóta nyomozói kutatásokat hajtottak végre, szemléket folytattak le, bizonyítékokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki. A beszerzett adatok és információk elemzése folyamatosan zajlott, amely egyre közelebb vitte a nyomozókat a feltételezett elkövetőkhöz. Az események alapos rekonstruálása érdekében felvették a kapcsolatot a svájci hatóságokkal és más társhatóságokat is bevontak. Az eljárás során beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a gyanú szerint a védett farkast 2023. április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt. Az állat elejtését követően a tetemről a jeladót levágták és a Hernád folyóba dobták, melyet a nyomozók búvárok segítségével megtaláltak. A nyomozás arra is rámutatott, hogy a társaság tagjai tisztában voltak azzal, hogy egy védett ragadozóról van szó.

A két szabolcsi férfit szerdán hajnalban fogták el, egyikük esetében az akcióban a Terrorelhárítási Központ munkatársai részt vettek, mivel engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezett. A két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg a nyomozók, majd a kihallgatásokat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Az elpusztult állat hollétéről egyelőre nincs információja a hatóságnak.

Címkék: farkas