Elgázoltak Orosházán egy kengurut

Elgázoltak Orosházán egy kengurut

Egy bennett kenguru. Képünk illusztráció (Fotó: pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét elkószált otthonából az egyszer már megszökött és akkor megkerült kenguru Orosházán, de ezúttal elütötte egy autó - írja az Oroscafé.

Az egyik orosházi cég munkásszállító kisbuszának sofőrje kedd reggel Orosházán, a Földvári úton befelé jövet arra lett figyelmes, hogy az előtte haladó autós hirtelen félrerántja a kormányt és utána továbbhajt. Meglepődéssel tapasztalta, mikor odaért, hogy egy sérült kenguru volt a hirtelen manőver okozója - írta a helyi hírportál, az Oroscafé.

– Megálltam és még mielőtt nagyobb baj történne, az utasokkal együtt lekísértük, lesegítettük az útról a sérült állatot. A kutya nagyságú erszényesnek sebesült és valószínűleg törött volt az egyik lába. Értesítettük az állatmentőket és elkezdtük keresni a kenguru gazdáját is – mesélte a portálnak a kisbusz vezetője.

Az Oroscafé értesülése szerint a kengurut Budapestre, az állatkórházba szállították, ahol végül elpusztult.

A Joey nevű Bennett-kenguru, más néven vörösnyakú wallaby utoljára 2017-ben bukkant fel a portál hírfolyamában, akkor csak körülnézett a városban, aztán az állatorvos közreműködésével hazavitték. Az Oroscafé akkor megtalálta a gazdáját is, aki nem kívánt nyilatkozni.

A kenguru egyre népszerűbb hobbiállat Magyarországon is. Egyes kisebb termetű fajták, mint a Bennett-kenguru, engedély nélkül is tarthatóak, más fajtákhoz azonban engedély szükséges.