Elhagyja a tőle elhatárolódó iskoláját Pankotai Lili

Elhagyja a tőle elhatárolódó iskoláját Pankotai Lili

Pankotai Lili slammer a tanárok, diákok tüntetésén október 23-án

Fotó: ADOM Diákmozgalom Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pankotai Lili elmegy a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumból, iskolát vált – tudta meg a Telex hétfő este. A portál információi szerint már az is megvan, hol fejezi be az utolsó évét. Pankotai Lili a lapnak azt írta: „Igaz a hír, a körülményekről és részletekről nem kívánok nyilatkozni, amíg a jövő hét hétfői nappal létre nem jön a jogviszony új iskolámmal”.

Ismert, Pankotai Lili slammer káromkodásokat is használt felszólalásában az október 23-ai, oktatás ügyéért tartott tüntetésen. Ezt követően iskolája igazgatója elhatárolódott tőle.

Iskolája elhatárolódása után az ADOM Diákmozgalom és noÁr is kiállt a Pankotai Lili mellett. Az ADOM azt írta, hogy a folyamatos társadalmi feszültség generálása ezt teszi a tizenévesekkel, ha semmibe veszik a mondanivalóját. Mert ha nem hallgatják meg, ha csírájában elfojtják a vitát, akkor az ember egyre kétségbeesettebb vagy egyre dühösebb lesz – fogalmaztak. Szerintük ez utóbbi történt. Ezt jelenti, hogy egy jogosan dühös diák bátran kiállt a saját véleménye mellett, aminek tartalmával egyetértve mi is kiállunk mellette. Hozzátették, azok, akik trágár kifejezésekkel nyilvános, online lincselésbe kezdtek Lili ellen, gondolják végig, hogy pontosan mi is a bajuk az elhangzott slammel.

A noÁr művésznéven is alkotó Molnár Áron színművész arról írt, hogy ő kérte fel Pankotai Lilit a tüntetésen való fellépésre a „JÖVŐ” című slamjének előadására, miután hallotta a produkciót a Youtube-on. A művész úgy fogalmazott, hogy ez a slam bizonyítja a jövő generációjának bátorságát, tántoríthatatlanságát és dühét. „Nem a káromkodások miatt. A káromkodás az eszköz, amivel aláhúzzuk a mondandónkat. (Bayer Zsolt írásai és megnyilvánulásai után hadd ne kelljen több szót ejtenem a káromkodásokról). Itt a tartalom a fontos” – jegyezte meg.