Elhagyja Ferihegyet a gép, amelynek pilótáját kórházba vitték tegnap – Fotók!

Elhagyja Ferihegyet a gép, amelynek pilótáját kórházba vitték tegnap – Fotók!

A Shanghai Airlines repülőgépe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2020. január 28-án (Fotó: Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több ember is egészségügyi maszkban volt szerda reggel a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, illetve a gépet kiszolgálók is maszkban és gumikesztyűben vannak. Fertőtlenítő automatákat is kihelyeztek.

Kedd este írtuk meg, hogy a Shanghai Airlines 19.37-kor landoló járatának elsőtisztjét mentő szállította el. A repülőgép Sanghajból érkezett a magyar főváros repülőterére. Egyik informátorunk szerint az elsőtiszt eszméletlen állapotban volt, másikuk szerint azonban magánál volt.

A Shanghai Airlines repülőgépe a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 2020. január 29-én (Fotó: Olvasónk)

A Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztálya kérdésünkre azt közölte, hogy a „járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas”. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel. Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.

A Shanghai Airlines repülőgépének személyzete a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2020. január 29-én (Fotó: Olvasónk)

A január 28-án este a lázas pilótával Magyarországra érkezett, fertőtlenített gép január 29-én 11.30-kor hagyja el a repülőteret, a gép személyzete és az utasok is már gyülekeznek a Liszt Ferenc repülőtéren. Szinte kivétel nélkül mindenki maszkot visel, amint az az olvasónk által ma délelőtt készített, és lapunknak megküldött felvételeken is látszik.

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját | Magyar Hang

A Shanghai Airlines első tisztjét leszállás után azonnal ellátták. A Budapest Airport közölte: koronavírus gyanúja nem merült fel, de a gépet fertőtleníteni kellett.