Elhunyt Baló György

Elhunyt Baló György

Baló György (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ismert televíziós újságíró 71 éves volt - közölte a Híradó.hu. A közmédia honlapja későbbre ígér részleteket.

Baló a Magyar Televízió kulturális igazgatója volt, munkásságát Pulitzer- és Prima Primissima díjjal ismerték el. Közéleti-politikai műsorok szerkesztőjeként és műsorvezetőjeként tevékenykedett a köztévében, majd kereskedelmi csatornákon.

Baló György középen Forrás: Wikipédia

A Wikipédián található információk

alapján Baló diplomájának megszerzése után az MTV Híradójánál kezdett el

dolgozni, előbb gyakornokként, majd szerkesztő-műsorvezetőként. 1975-től az MTV

külpolitikai szerkesztőségének munkatársa, később a szerkesztőség helyettes

vezetője lett. Ebben az időszakban többek között a Panoráma, a Stúdió és a

Hírháttér szerkesztő-műsorvezetője is volt, valamint a Mozgó Világnál is

dolgozott.

1989 és 1990 között az MTV 2-es

csatorna igazgatója és a televízió választási irodájának vezetője, majd 1991-ig

a Napzárta főszerkesztője volt. 1992-től a Krétakör című műsor főszerkesztője,

emellett 1994-ben a Drót kábeltelevízión terjesztett heti hírmagazin

társalapítójaként is működött.

1995-ben rövid ideig a magánszférába ment: egy magyar, majd külföldi többségi tulajdonú kft. ügyvezetője volt. 1997-ben az újonnan megalakítandó országos földi adású kereskedelmi televíziós frekvenciákra kiírt pályázaton induló Első Magyar Kereskedelmi Televízió Rt. vezérigazgatója volt. 1997-től a kereskedelmi televíziózásba ment, a TV3 műholdas országos kereskedelmi csatorna vezérigazgatója volt annak 2000-es megszűnéséig, 1998–1999 között az Esti gyors című műsort vezette.

Baló György és Krizsó Szilvia Forrás: Wikipédia

2000-ben visszatért a Magyar Televízióhoz, szerződéses műsorkészítőként dolgozott, működése során az Aktuális és a Záróra című műsorok készítésében vett részt. 2002-ben az MTV kulturális igazgatójává nevezték ki. Ezen kívül 2002-től 2003-ig A Hét című heti közéleti műsor főszerkesztője, majd 2005 és 2007 között Az Este, majd A Szólás Szabadsága című közéleti-politikai háttérműsoroknak, illetve a Kedd 21 nevű közéleti vitaműsornak dolgozott.

Vissza a villamost a Rákóczira

A(z) "Vissza a villamost a Rákóczira" című videót "macskamenta" nevű felhasználó töltötte fel a(z) "járművek" kategóriába. Eddig 684 alkalommal nézték meg.

2008-ban a pekingi olimpia idejére a sportszerkesztőségnek dolgozott, közvetítette a megnyitó ünnepséget, riportokat készített és az átkötő részeken konferált. 2012. január 13-án távozott az MTV-től. 2015-től az RTL-nél műsort kapott Magyarul Balóval címmel. 2019. január 7-én este bejelentette, hogy saját kérésére a

műsort másnaptól felfüggesztik. Indoklása szerint pihenésre és kezelésre volt

szüksége.

Címkék: Baló György