Elhunyt Diego Maradona

Elhunyt Diego Maradona

Diego Maradona egykori argentin labdarúgócsillag a Gianni's Game elnevezésű, korábbi focicsillagokat felvonultató mérkőzésen a svájci Brigben 2017. július 7-én. (Fotó: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

60 éves korában elhunyt Diego Maradona argentin focilegenda – írja több külföldi újság, köztük a spanyol El País, akik állítják, ezt családi források is megerősítik. A lap szerint Maradona halálát légzésleállás okozhatta.

A futballcsillag egészsége nem volt rendben, nemrég – egy héttel október 30-ai születésnapját követően – még agyi ödéma miatt műtötték, igaz, a műtét sikeresnek bizonyult.

Maradona minden idők egyik legsikeresebb futballjátékosa volt, például ő volt az argentin válogatott kapitánya, mikor 1986-ban világbajnokságot nyertek, de ő maga is számtalan gólt szerzett válogatottsága alatt a csapatnak. tűTehetségét mutatja, hogy már tizenöt éves korától profi labdarúgó, az argentin labdarúgó-válogatott tagja volt. Egyébként éppen egy Magyarország elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be a válogatottban 1977-ben, mikor még csak 16 éves volt.