Elhunyt Mandur László volt MSZP-s politikus, az Országgyűlés korábbi alelnöke

Elhunyt Mandur László volt MSZP-s politikus, az Országgyűlés korábbi alelnöke

Fotó: Unsplash/Prateek Gautam

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Elhunyt Mandur László az MSZP egykori politikusa, az Országgyűlés korábbi alelnöke, fotográfus, mérnök, közgazdász – jelentette be a párt közösségi oldalán.

Mint írták, Mandur László 1958-ban született Csömörön, a győri Közlekedési Egyetemen 1979-ben, míg a Corvinus Egyetem jogelődjén 1991-ben végzett. – Közéleti munkája Budapesten teljesedett ki, hiszen betöltötte a fővárosi szervezet elnöki tisztét is – írták. Munkáját 2002-től 3 cikluson át az MSZP országgyűlési képviselőjeként végezte, 2002 és 2010 között az Országgyűlés alelnökeként is, de végig hű maradt hobbijaként is szeretett hivatásához a fotográfiához. 2013 és 2019 között a Közszolgálati Közalapítvány Kuratórium tagja volt.

Mandur László, az Országgyűlés volt alelnöke, egykori szocialista politikus (Fotó: MSZP / Facebook)

Fotói hazai is külföldi kiállításokon is megjelentek, albumai mellett képregényt is alkotott, de a Képviselői Irodaházban is láthatták kollégái, barátai, tisztelői dokumentalista fénykép felvételeit. Tagja volt a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Magyar Közgazdasági Társaságnak, és a Közlekedéstudományi Egyesületnek.

– Közvetlensége, humora, stílusa szimpatikussá tette bárki számára már az első pillanatokban. 62 évesen távozott. Őszinte részvétünk a családnak! Nyugodjék békében! – zárta közleményét az MSZP.