Elhunyt Szenczy Sándor

Elhunyt Szenczy Sándor

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke 2016. augusztusában (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója szombaton hajnalban az Egyesült Államokban – a gyászhírt Vujity Tvrtko a családdal egyeztetve tette közzé a Facebook oldalán.

Szenczy Sándor a baptisták honlapján található életrajz szerint 1965-ben született Sajószentpéteren. – A pesti vagonoktól indulva jutott a Fehér Házig. Számos gyülekezet növekedéséhez járult hozzá, a vezetésével 1996-ban létrejött Baptista Szeretetszolgálat mára több kontinensen dolgozó, nagy szervezetté nőtt – írják.

Vujity Tvrtko megemlékezésében arról írt, hogy három és fél éve már, hogy budapesti szobája üres, illetve dehogy üres, csak ő már nincs ott. Emlékei viszont betöltik a teret. – A vitrinben Németh Szamira első magyar útlevele. A szomáliai háborús árváé, akinek magyar apját kivégezték a bőre színe miatt, akinek testét megcsonkították, 18 évesen erőszakkal férjhez adták... hogy aztán Sándornak hála megmenekülhessen a pokoltól. Chuck Norris cowboy kalapja. A világhírű szupersztáré, akinek Magyarországra érkezésében csak Sándor hitt, mi mindannyian megmosolyogtuk, hogy aztán tátott szájjal figyeljük minden idők legsikeresebb Cipősdoboz Akcióját, s a pörgőrúgások királyának nagyszerű szerepvállalását. Ott van a vitrinben Észak-Korea legmagasabb állami kitüntetése is, amely alig érdekelte Sándort. Ő segíteni ment a világ legelképesztőbb diktatúrájába, hogy ott kisgyermekeket mentsen meg, szó szerint az éhhaláltól. Ott sorakoznak az amerikai elnökök képei és levelei: Carter elnök, idősebb és ifjabb Bush elnök ott mosolyognak Szenczy Sándor mellett, akinek még Bill Clinton is levelet írt – sorolta.

A baptisták azzal búcsúztak, hogy „Sándor, áldott vagy és áldás voltál! Millióknak, de legfőképp nekünk. Köszönjük!”.