Elhunyt Verebély Iván

Elhunyt Verebély Iván

Verebély Iván (Fotó: Centrál Színház / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Verebély Iván családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt – írta Facebook-oldalán a Centrál szerdán.

Hozzátették, a színészt a Centrál Színház saját halottjának tekinti, végső búcsúztatásának időpontjáról később adnak tájékoztatást.

Mint a 24.hu felidézte, az 1937-ben született színész 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd attól az évtől 1963-ig a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt. 1963 és 1968 között a Nemzeti Színházban játszott, 1968 óta a Vidám Színpad örökös tagja volt. Elsősorban komikus szerepeiről volt ismert, szerepelt vígjátékokban és kabarékban is, sokszor feltűnt játékfilmekben és TV-filmekben, továbbá a színész gyakran szinkronizált is.