Elismerte a Figyelő, hogy hazudtak Nagy Blankáról

Elismerte a Figyelő, hogy hazudtak Nagy Blankáról

Nagy Blanka (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokat hiányzik, három tárgyból is bukásra áll – vádolta meg a kormányellenes tüntetésen felszólaló Nagy Blankát még januárban több kormánypárti orgánum, így a Ripost, a Figyelő, a Lokál és az Origo. A 18 éves kiskunfélegyházi diáklány (akit nem sokkal korábban Bayer Zsolt „igazi, kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis prolinak” nevezett) cáfolta a róla szóló állításokat, és bejelentette, hogy jogi úton vesz elégtételt a hazugságokért. A bíróság Nagy Blankának adott igazat, a valótlanságokat közlő három médiumot pedig helyreigazításra kötelezte.

A Figyelő a következő helyreigazítást közölte: „A 2019. január 15. napján megjelent »Három tárgyból is bukásra áll a káromkodó diáktüntető« című cikkünkben a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz.”

A Ripost és az Origo és a Lokál honlapján egyelőre nyomát sem látni a bíróság által elrendelt helyreigazításnak.

Nagy Blanka: Voltak, akik elfordultak tőlem | Magyar Hang

Családja és barátai többsége is támogatja a kormánymédia kereszttűzébe került Nagy Blankát, de környezetében voltak olyanok is, akik elfordultak tőle. Az egyik tüntetésen káromkodással is tűzdelt beszéde után ismertté vált 18 éves gimnazista a Magyar Hangnak azt mondta, hogy a jövőben is szeretne közéleti szerepet vállalni, akár még a politikai pálya is érdekli.

Nagy Blanka ügyvédje, Litresits András a Népszavának azt nyilatkozta február 15-én, hogy a sajtóorgánumok már megkapták meg a sajtó-helyreigazítási kérelmet, amelynek közlésére öt nap áll rendelkezésre (ez a határidő ma jár le). A hazugságok először a Ripostban jelentek meg ugyanis, és onnan vette át azonnal a többi.

Bayer: Ő a mi kis Blankánk, aki még csak 18, de máris egy kretén, barom állat | Magyar Hang

Úgy tűnik, ha már a kormánypártok, illetve a megmondó embereik számára az ellenzék és az utcán tüntetők nem bizonyulnak egyszerűen legyőzhetőnek, akkor azokkal a középiskolásokkal próbálkoznak, akik szólni mernek, hogy nem tetszik nekik valami.