Eljárás indult a Röszkén elfogott migránsok ellen

Eljárás indult a Röszkén elfogott migránsok ellen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Határzár tiltott átlépése miatt öt migráns ellen indult büntetőeljárás, miután kedd hajnalban Röszkénél, a közúti határátkelőhely kerítésén át illegálisan jutottak be Magyarország területére – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Szabó Szilvia felidézte, migránsok egy nagyobb csoportja kedden reggeli fél hat körül a röszkei közúti határátkelőhely két oldalán, csaknem egy időben próbált meg az ország területére bejutni. Az akkor még zárva lévő határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő egyik fegyveres biztonsági őr ezt észlelve három figyelmeztető lövést adott le. A helyszínre irányított járőrök körülbelül hatvan határsértő bejövetelét akadályozták meg.

A rendőrök öt határsértőt fogtak el a térségben, akik bizonyítottan részt vettek a határátkelőnél történt bűncselekményben. A helyszínen egy 26 és egy 29 éves szír, valamint két 26 éves palesztin férfit fogtak el, ellenük tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése miatt indult büntetőeljárás. Az átkelő közelében egy 25 éves algériai férfit is feltartóztattak, aki ellen határzár tiltott átlépése bűntett miatt indult eljárás.

Nem Soros, hanem egy afgán férfi szervezte a hajnali röszkei akciót - A helyszínről jelentjük | Magyar Hang

Nincs pénzük embercsempészre, ezért vágnak neki maguk a határnak a menekültek.

A gyanúsítottak kihallgatásuk során elismerték a cselekmény elkövetését – közölte a százados. A röszkei közúti határátkelőhely szerda 7 órától zavartalanul működik.