Eljárást indított a rendőrség Szél Bernadették „Free Navalnij”-felirata miatt

Eljárást indított a rendőrség Szél Bernadették „Free Navalnij”-felirata miatt

Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Fekete-Győr András az általuk felfestett Free NAVALY felirattal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbánék sokkot kaptak egy FREE NAVALNY felirattól. Levelet kaptam és az áll benne, hogy nyilván a Kedves Vezető utasítására a készenléti rendőrség feljelentett, úgyhogy mentelmi jogomról lemondva/attól megfosztva szabálysértés vádjával bíróság elé küldenek — merthogy felírtuk a járdára nagy betűkkel, mit kellene képviselni az áruló magyar külügyminiszternek és egyben kiálltunk az igaztalanul bebörtönzött orosz ellenzéki mellett – közölte Facebook-oldalán Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.

Ezt a levelet kapta a politikus: „Tájékoztatom, hogy a Készenléti Rendőrség szabálysértési feljelentéssel élt ismeretlen személlyel szemben, tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Ön, valamint Dr. Hadházy Ákos Ányos és Fekete György András 2021. április 21. napon 18 óra 35 perc körüli időben a Budapest, II. kerület, Bem József tér 5. szám alatt lévő Külügyminisztérium 1-es objektuma előtti járdára rózsaszín festék spray-el felírták a » #FREE NAVALNY« feliratot, mely cselekménnyel elkövették a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 177. § (1) bekezdés b) pontjába ütköző, és a szerint minősülő tulajdon elleni szándékos rongálás szabálysértését.”

Fekete György András valójában Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Ellene egyébként már zajlik egy bírósági eljárás, mert 2018 decemberében, a Parlament előtti tüntetéssorozaton az ügyészség szerint pirotechnikai eszközöket dobtak az épületet védő rendőrök felé.

Szél Bernadett szerint a lemosható festék nem rongálás, de „ezt majd a bíróságon megbeszéljük”.

De szerinte nem ez a lénye, Ami igazán fontos, az két dolog. „Egyik, hogy őrület, mennyire nem bírja már elviselni az ellenállás legegyszerűbb formáját sem Orbán: egy lemosható FREE NAVALNY felirat miatt ránk küldték a készenléti rendőrséget. Téboly.” „Ami nagy, sőt hatalmas baj, az viszont az, hogy Orbán szellemi vezetője, Putyin továbbra is a börtön mélyén sorvasztja Navalnijt: miután nem tudták novicsokkal gyorsan megölni, lassan akarják elpusztítani és közben a mozgalmát a föld színéről is el akarják tüntetni.”

A politikus hangsúlyozta, hogy „egy diktatúrába tartó rendszerben eljön az a pont, hogy a legeltökéltebb ellenzéki képviselők többet ülnek a bíróságon meg a rendőrségen, mint a parlamentben. Előre szólok, hogy az a pont is eljön, amikor fordul a kocka, de ezt ők is tudják, ezért rabolnak most turbósebességgel”.

Márciusban derül ki, hogy szabálysértés elkövetése miatt beidézték a rendőrségre a Momentum két elnökségi tagját, miután jachtparkolót festettek a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé. A Momentum ifjúsági tagozatának egyik tagja ellen korábban gyámhatósági eljárást indítottak, mert nyáron lemosható festékkel jachtparkolót festett a Külügyminisztérium épülete elé, ezt az akciót ismételték meg szolidaritásul február elején, emiatt indult eljárás többek ellen.