A tüntetők lezárták az Erzsébet hidat

A tüntetők lezárták az Erzsébet hidat

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt csütörtöki Erzsébet hídnál tartott tüntetése (Fotó: Gulyás Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

22:17 A tüntetők továbbra is elfoglalva tartják a hidat, bár a helyszíni beszámolók alapján az esemény inkább fesztiválra emlékeztet, nem pedig tüntetésre. Elkészült a grillen az étel, az MKKP ingyen sört osztogat. Egy rendőrautónak berepedt az üvege, amikor egy zsák sörösüveget dobtak rá. Kovács Gergely, az MKKP társelnöke bejelentette, hogy pénteken este hétkor újabb tüntetést tartanak, és mindaddig tüntetni fognak, amíg a kormány le nem mond.

20:43 A rendőrség igazoltatja az aszfaltra gafitizőket a 444 tudósítója szerint. Közben a ételkiszállító futárok elindulnak a Blaha Lujza térre. Korábban a tüntetők átengedtek a hídon egy tűzoltó autót, mert egy budai tűzhöz kellett sietnie.

19:59 Az MKKP diadalittas Facebook-posztban jelenti be az Erzsébet híd elfoglalását:

19:46 A tüntetők nemrégiben a rendőrsorfal ellenére is lezárták az Erzsébet hidat immár ezer ember tartózkodik a hídon, és arra kérnek mindenkit, aki korábban már kint volt, hogy menjen ki újra. A rendőrség megerősítette a híd lezárását, az autó- és buszközlekedést elterelik. Közben megjelent a hídon Márki-Zay Péter, az ellenzék egykori közös miniszterelnök-jelöltje.

18:49 Tudósítónk a Lánchídnál találkozott egy nagyjából százfős csoporttal, akik az Erzsébet híd felé vonultak. Valószínű, hogy ők is csatlakoznak az MKKP tüntetéséhez.

18:25 Kovács Gergő MKKP-elnök egy Wolt futárral beszélget. Az ételkiszállítókat különösen tragikusan érinti a KATA ellehetetlenítése.

18:18 Jelenleg az egyik buszsávot zárták le a tüntetők

18:09 Helyszíni tudósítónk szerint jelenleg nagyjából 150-en lehetnek a tüntetők, sok közöttük a pizzafutár.

18:02 A Magyar Kétfarkú Kutyapárt az Erzsébet hídhoz hirdette meg szerdai tüntetését 17:30-ra a Facebookon. Az esemény beharangozó bejegyzésében azt írják, hogy a megmozdulás valójában „Hídfoglaló túlórázás az Erzsébet hídon”

Arra kérik a résztvevőket, hogy hozzák magukkal a munkaeszközeiket. Grillezést és bridge office-t ígérnek az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. Mint írják, „Dolgozzunk együtt, gyertek helyszín biztosításával kapcsolatos szabálysértést közösen elkövetni! 18:00 órától MKKP NÉPFŐISKOLA: szaktanácsadás és beszélgetés - mihez kezdj most, ha KATA-s vagy?”

A helyszíni beszámolók szerint hat óra előtt még több rendőr volt a helyszínen, mint tüntető, nagyjából száz ember lehetett jelen. Viszont folyamatosan érkeznek a résztvevők, az MKKP vezetői már a helyszínen vannak, van mobilszínpad is. Döme Zsuzsanna, az MPKK ferencvárosi alpolgármestere a HVG-nek elmondta, hogy fokozatosan fogják lezárni a híd sávjait, ahogy nő a tömeg.