Elkezdődött a leépítés a Hír Tv-nél

Elkezdődött a leépítés a Hír Tv-nél

A Hír Tv székháza 2018. augusztus 1-jén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünket frissítjük!

Folyamatosan osztják a csoportos létszámleépítésről szóló tájékoztatókat a Hír Tv hétfő reggelre berendelt munkatársainak, egyben felmentették őket a munkavégzés alól – tudta meg a Magyar Hang.

Az elbocsátott kollégák jelentős része hosszú évek óta a televíziónál dolgozik, sokan közülük alapító tagok. Aki tehette, már magától távozott, sokan pedig aktívan munkát kerestek, tudva azt, ha maguk állnak fel, nem kapnak végkielégítést. Információink szerint a leépítés számtalan technikai munkatársat is érint.

Április elsejével egyesült a Hír Tv és az Echo Tv, úgy hogy az Echo megszűnt, de a Hír Tv-ből gyakorlatilag csak a márkanév marad. A Hír Tv megjelenése is megújult, részben az Echo Tv-jét vette át.

Így állt le az Echo TV | Magyar Hang

Az Orbán Viktor Zöld-foki szigeteki látogatásáról készült felvétel volt az utolsó, amit láthattak a televízió nézői.

Vasárnap a késő esti híradó után, 23 óra körül tartottak vasárnap megemlékezést a „régi” Hír Tv munkatársai a televízió Szentendrei úti székházánál. A szerkesztőségben szinte teljes leszámolásra készültek, úgy tudták, a mintegy kétszáz dolgozóból száznyolcvantól válnak meg rövidesen.

Ahogy arról lapunk péntek reggel elsőként beszámolt, megkezdődött a nagy átalakítás, az Echo Tv-től menesztették Mészáros Lőrincnét, egyúttal Répásy Bálint lett az adó vezetője, aki augusztus 1. óta már eleve vezérigazgatóként irányítja a Hír Tv-t. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes és Mentes Katalin hírigazgató közben megőrzik pozíciójukat. Emlékezetes, Szikszai Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettese az adó 2018. augusztus elsejei einstandolása után a Magyar Időknek azt mondta, a televízió megmenekült, a cél „az itt dolgozó majdnem háromszáz ember munkahelyének biztosítása”. A vezető azután beszélt erről, hogy politikai okokból tucatnyi szerkesztőtől, műsorvezetőtől vált meg a Hír Tv.

Címkék: Hír Tv, Echo Tv