Egyesült ellenzék: Az árbefagyasztás csak látszatintézkedés

Egyesült ellenzék: Az árbefagyasztás csak látszatintézkedés

A Lehel piacon méregdrágán árult csirkehúsról készült fotó (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Látszatintézkedésnek tartja az egyesült ellenzék, hogy a kormány befagyasztotta több élelmiszer árát is.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke – a Márki-Zay Péter vezetésével együttműködő szövetség szociális területének kommunikátora – egy vasárnapi videóban arról beszélt, hogy 12 év fideszes kormányzás után „eljutottunk a csirke far-hát korszakba”. Szavai szerint a kormány az elhibázott gazdaságpolitikát látszatintézkedésekkel próbálja elfedni, ilyen intézkedés az is, hogy februártól összesen hét élelmiszer árát vissza kell vinni az október 15-i szintre.

A politikus szerint a valódi szándék az lehetett, hogy a boltok polcain is hirdethessék a propagandát, hiszen az üzletvezetőket súlyosan megbüntetik, ha nem tüntetik fel, hogy az adott élelmiszer „a jóságos miniszterelnök jóvoltából” kerül annyiba.

A momentumos Sebők Éva a tájékoztatón arról beszélt, hogy „Orbánék és haverjaik” csak a saját gazdagodásukkal foglalkoznak és érzéketlenek az emberek valódi problémái iránt. A párbeszédes Gér Mihály is azt bírálta, hogy Orbán Viktor kormánya kiváltságosak kormánya és ebben nincsenek benne azok, akiknek valóban segítségre van szükségük.

Az ellenzék – mint azt Kanász-Nagy Máté mondta – Márki-Zay Péter vezetésével olyan országot szeretne, ahol folyamatosan és stabilan emelkedik a jólét és a jóllét. Egyik első intézkedésük kormányon ezért az lenne, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentenék, de a családi pótlék duplájára emelését és az ingatlanok energetikai korszerűsítésének támogatását is itt említették.