Ellenzéki előválasztás jöhet Győrben Borkai Zsolt lemondása után?

Ellenzéki előválasztás jöhet Győrben Borkai Zsolt lemondása után?

Forrás: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Előválasztáson találná meg az ellenzék közös polgármesterjelöltjét a Momentum Győrben Borkai Zsolt lemondása után. Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes Facebook posztjából derült ki, hogy pártja ezt az utat tartja járhatónak, amely – mint írta – Budapesten és Ferencvárosban már működött.

– Érdemi programalkotást és vitákat hozott, amitől az utóbbi 9 évben meglehetősen elszoktunk – írta a politikus, azzal folytatva, hogy felpörgette az ellenzéket is, hiszen a verseny és a kampányműködés jó hatással van mindenki teljesítményére. Kerpel-Fronius Gábor szerint azért is javasolja ezt pártja, mert az eddig már lezajlott voksolások lehetőséget adtak arra, hogy új és friss arcokat ismerjenek meg a választók. Ilyen egyébként éppen ő maga volt, aki lényegében az ismeretlenségből bukkant elő nyáron Karácsony Gergely kihívójaként.

Security Check Required

A politikus azt is kiemelte, hogy Budapesten, illetve Ferencvárosban is győzni tudott végül az önkormányzati voksoláson az a jelölt, akit a helyben élők szavaztak meg.

Győrben október 13-án a pártok alkujaként a DK-s Glázer Tímea volt az ellenzék közös polgármesterjelöltje. Habár kiválasztásakor még igen csekély volt az esély, hogy elnyerje a városvezetői széket, hiszen Győr abszolút jobboldali fellegvárként volt számon tartva. A Borkai Zsoltot érintő botrány kirobbanásakor – a kiszivárgott szexvideó után – fordult nagyot a helyzet.

Glázer Tímea most a Mércének azt mondta, hogy készen állna egy esetleges előválasztásra. Elmondása szerint az ellenzéki pártok együttműködése töretlen, és a hivatalos döntéshez természetesen egyeztetnie kell a teljes győri ellenzékkel, de ő a maga részéről előválasztáson akár közös jelöltként, akár pedig saját pártja, a Demokratikus Koalíció jelöltjeként is szívesen megmérettetné magát.

Üzent az „ördög ügyvédje" Borkainak: Ne írj alá semmit a lemondásodon kívül! | Magyar Hang

Borkai

Zsolt szerdán jelentette be egy nyílt levélben, hogy a győri

közgyűlés csütörtöki alakuló ülése után lemond a

polgármesterségről. –

Levonom

a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt,

ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel

hátráltatni a város további fejlődését – közölte.

A

törvény szerint a

polgármester lemondása után 120 napon kell kiírni időközi

választást.