Ellenzéki előválasztás: Magyar György vezeti a voksolást bonyolító bizottságot

Ellenzéki előválasztás: Magyar György vezeti a voksolást bonyolító bizottságot

Puzsér Róbert és Karácsony Gergely a Válasz Online szervezésében megrendezett vitán (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megalakult a fővárosi ellenzéki előválasztás második fordulójának lebonyolítására egy civil választási bizottság – értesült a Magyar Hang. A vezetője pedig nem más lesz, mint – a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz köthető – Magyar György.

Magyar György ügyvéd, de egyáltalán nem áll tőle távol a politika. A tavalyi országgyűlési választásokon az MSZP-Párbeszéd színeiben indult egyéni képviselőjelöltként, de kikapott a fideszes ellenfelétől. Onnan is ismert, hogy Simicska Lajos vezetése idején a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselőjeként dolgozott.

Magyar György megkeresésünkre megerősítette információnkat, de többet egyelőre nem kívánt mondani. Lapunk úgy tudja, hogy az ellenzéki pártok között konszenzus volt a személyében. A bizottság tagjai egyébként a pártok delegáltjai mellett több civil szervezet képviselői is, úgy mint az előválasztás megszervezése kapcsán már korábban felmerült aHang, vagy éppen a Számoljunk Együtt! elnevezésű mozgalom.

Puzsérék felfüggesztik az előválasztásról szóló tárgyalásokat | Magyar Hang

Egyelőre nem folytatja az előválasztás nyárra tervezett második fordulójáról szóló tárgyalásokat Puzsér Róbert és csapata - értesült a Magyar Hang. Lapunk birtokába került az a levél, amelyben Zaránd Péter, a publicista kampányfőnöke ezt közli Karácsony Gergellyel, sőt, még ultimátumot is ad.

Az előválasztás második fordulójáról már hónapok óta zajlik a vita, ráadásul jelenleg erősen kérdéses, hogy valóban megvalósul-e a baloldal által támogatott Karácsony Gergely, illetve a Jobbik és az LMP által favorizált Puzsér Róbert párharca. A szocialisták ugyanis kitartanak amellett, hogy szükség van az újabb fordulóra, Puzsér Róbert stábja ugyanakkor feltételt szabott. Csak abban az esetben nyitottak erre, ha a budapesti kerületekben nemcsak baloldali politikusok indulnának a polgármesteri posztékért, hanem egy új megállapodás keretében a Jobbik és az LMP is kapna érdemi helyeket.