Ellenzéki önkormányzatokkal szemben indult eljárás

Ellenzéki önkormányzatokkal szemben indult eljárás

Parkoló autók Budapesten (Fotó: Takács Kitti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogellenes, lakosságot érintő díjemelések miatt kilenc budapesti önkormányzattal szemben indított eljárást a kormányhivatal – írja az MTI.

A budapesti kormányhivatal szerdán közölte, hogy figyelmen kívül hagyta nyolc budapesti kerület és a fővárosi önkormányzat a kormány azon rendelkezését, hogy 2021 végéig nem növelhetik a lakosság terheit. – A kormány döntésének betartása érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala az összes fővárosi kerület döntéseit megvizsgálta és megállapította, hogy nyolc baloldali vezetésű kerületi önkormányzat (I., IV., VII., VIII., IX., XI., XIV. és XVIII.), valamint a fővárosi önkormányzat megsértette a jogszabályt, amikor lakossági díjemelésekről, illetve kötelezetti kör kiterjesztéséről döntöttek – írták.

A kormányhivatal ezért összesen tizenhárom törvényességi eljárást indított. A jogszabályellenes döntések parkolási díjakat, lakbéreket, kommunális adót, anyakönyvi, gyermekétkeztetési és közterület-használati díjat is érintenek.

Az érintett kerületek vezetői egyelőre nem reagáltak.