„Elég a vegzálásból!” – ellenzéki politikusok álltak ki Iványi Gábor mellett

„Elég a vegzálásból!” –  ellenzéki politikusok álltak ki Iványi Gábor mellett

Iványi Gábor és a NAV (Fotó: Gulyás Balázs / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keresetlen szavakkal reagált több vezető ellenzéki politikus is arra a hírre, hogy a NAV nagy létszámmal szállt ki Iványi Gábor hajléktalanokat segítő szervezetéhez, az Oltalom Karitatív Egyesülethez hétfőn délelőtt. Délutánra tüntetés is szerveződik.

Több vezető ellenzéki politikus is reagált közösségi média oldalán arra a hírre, hogy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal razziát tartott az Oltalom Karitatív Egyesület székhelyén, nem sokkal azután, hogy annak alapítóját és vezetőjét, Iványi Gábor lelkészt köztársasági elnöknek javasolta az ellenzéki összefogás egy része, ám végül a Jobbik vétója miatt Róna Péter közgazdászt indítják köztársaságielnök-jelöltként. 

Az Oltalom Karitatív Egyesült Dankó utcai központjában Iványiék szerint nagyjából 30 NAV-os jelent meg hétfő reggel házkutatási paranccsal. Mint emlékeztettek, az adóhatóság nem először próbálják behajtani az adótartozást, ami Iványi Gábor szerint azért halmozódott fel, mert a kormány milliárdokkal tartozik nekik. Iványi szerint „ez egy demonstratív politikai akció”.

„Ilyen bandát nem hordott még hátán a Föld”

– Iványi Gábor eddigi pályafutása alatt egymaga többet tett a szegények megsegítéséért, mint ez a hazug, aljas kormány, amely üldözi és kirekeszti a hajléktalan embereket. Most, hogy a neve felmerült, mint az egységes ellenzék államfő-jelöltje, és kritizálta a kormányt, politikai bosszúhadjáratot indítanak ellene. Szörnyen sajnálom, hogy ezt a világot éljük ma Magyarországon, hogy ilyen undorító módszerekkel próbálnak ellehetetleníteni egy olyan embert, akinek egész élete a másokról való gondoskodásból állt – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

Budapest főpolgármestere azt is írta: reggelig tudná sorolni azokat a Fidesz-közeli cégeket, ahol lenne keresnivalója az adóhatóságnak. – Szolidaritásomat fejezem ki Iványi Gáborral és egyesületével. Remélem, lesz ereje ugyanolyan bátorsággal és szeretettel folytatni a munkáját, ahogyan eddig is tette. Az a legkevesebb, hogy ezt a gonosz kormányt április 3-án egyszer és mindenkorra leváltjuk. Mert, hogy ezekre a tettekre, nem tudom, van-e bocsánat – írta Karácsony Gergely. 

Pártja, a Párbeszéd közleményben is tiltakozott. – Ma az embertelen Orbán-rezsim 30 sárgamellényes katonája megszállta Iványi Gábor lelkész hajléktalanmentő egyesületét. Tette ezt azért, hogy újra belerúgjon a segítségre szoruló magyar emberekbe, és vegzálja azokat, akik oltalmazzák őket. Kiállunk Iványi Gábor mellett! Kiállunk az Oltalom Karitatív Egyesület mellett! Elég a megfélemlítésből! Elég a letűnt korokat idéző, agresszív hatalomgyakorlásból! Elég a vegzálásból! Április 3-án leváltjuk az aljas, korrupt Orbán-kormányt, és igazságos, szolidáris országot építünk! – áll a párt közleményében.

– Ilyen embertelen, becstelen, szemét bandát, mint a Fidesz, a Föld nem hordott a hátán! – fogalmazott Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd társelnöke.

 – Persze. Szántsátok fel a tisztesség földjét! Hintsétek be sóval a becsület még megmaradt magvait! Büntessetek! Aztán röhögjetek közben agresszív vigyorral! Nekimentek Iványi Gábornak! Mik vagytok? Annak az embernek egy fáradt sóhajában több van, mint a ti egész nyavalyás életetekben – írta szintén a Facebookon Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

– Álljunk ki közösön Iványi Gáborék mellett! Gyertek velünk ma délután, 15 órakor a Dankó utcába, hogy együtt üzenjük: elég volt az orbáni megfélemlítésből! – üzente Dobrev Klára, a DK EP-képviselője jelezve, hogy tüntetés is lesz. 

 

 

 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Háború és béke IKEA-színekben