Elmarad a Szent Jobb-körmenet is

Elmarad a Szent Jobb-körmenet is

A honvéd koronaőrség tagjai vonulnak a Szent Jobb ereklyével az államalapítás ünnepén, Szent István király napján tartott Szent Jobb-körmeneten a budapesti Zrínyi utcában 2019. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmarad a Szent István-napi hagyományos Szent Jobb-körmenet is Budapesten, az ünnepi szentmisét megtartják a Szent István-bazilikában – közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szombaton kora délután az MTI-vel. Azt írták: az operatív törzs ajánlását figyelembe véve a délután 5 órakor kezdődő szentmisét a Szent István-bazilika előtti tér helyett a bazilikában tartják, de kivetítőkön a tér felé is közvetítik.

– A szentmise után a körmenet helyett a „rendkívüli körülmények közt érvényes szokás szerint” a Szent István-bazilikában, a kihelyezett Szent Jobb-ereklye előtt zenés imaórát tartanak, amelynek végén a szertartást vezető Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ereklyével megáldja a híveket. A bazilikában a híveknek érkezési sorrendben, korlátozott számban tudnak helyet biztosítani – tették hozzá.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a Kovács Zoltán államtitkár vezette ünnepi rendezvények lebonyolításáért felelős operatív törzs a kiszámíthatatlan időjárási viszonyok miatt elhalasztotta az augusztus 20-i esti tűzijátékot, amelyre a tervek szerint egy héttel később, augusztus 27-én kerül majd sor.